Ημερίδα Εκπαίδευσης Οδοντιάτρων & Εκπαιδευτικών στην Αθήνα
Share | Μεγέθυνση γραμματοσειράς Σμίκρυνση γραμματοσειράς | print Εκτύπωση    send Αποστολή
 

 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016, η «Εκδήλωση Έναρξης & Εκπαίδευσης οδοντιάτρων και Εκπαιδευτικών στο Πρόγραμμα Αγωγής Στοματικής Υγείας με τη μέθοδο της βιωματικής μάθησης στην προσχολική ηλικία», στο ξενοδοχείο Crowne Plaza.

Την εκδήλωση χαιρέτισε αρχικά ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κος Α.Κατσίκης και στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής κος Α.Υφαντής. Η πρώτη ομιλία ήταν του Επιστημονικά Υπεύθυνου του προγράμματος και Καθηγητή Παιδοδοντιατρικής ΕΚΠΑ κου Κ.Ουλή, παρουσιάζοντας την πορεία του προγράμματος και πώς συμβάλλει στη βελτίωση της στοματικής υγείας των παιδιών στη χώρα μας. Ακολούθησε η κα Κ.Ταουφίκ, συνεργάτιδα της Παιδοδοντιατρικής ΕΚΠΑ, εισάγοντας τη βιωματική μάθηση στην προσχολική ηλικία με παραδείγματα. Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, ο κος A.Αγουρόπουλος, συνεργάτης της Παιδοδοντιατρικής ΕΚΠΑ, παρουσίασε αναλυτικά το εκπαιδευτικό υλικό που έχει παραχθεί για τους εκπαιδευτικούς και η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την ομιλία του κ.Ν.Λυγιδάκη, Προέδρου της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας, περιγράφοντας τη διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος, με τους ρόλους και τις αρμοδιότητες των συμμετεχόντων.

Την ημερίδα παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον 75 εκπαιδευτικοί και 48 οδοντίατροι. Οι 123 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το νέο πρόγραμμα αλλά και να λάβουν το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό, ώστε να ξεκινήσουν την υλοποίηση από την τρέχουσα σχολική χρονιά. Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους οδοντιάτρους και να ανταλλάξουν απόψεις, με στόχο μία σταθερή σχέση συνεργασίας.

Η εκπαίδευση των συμμετεχόντων συμπεριλάμβανε όχι μόνο τη εισαγωγή στις έννοιες της πρόληψης και της αγωγής στοματικής υγείας μέσα από βιωματικές μεθόδους, αλλά και πρακτικά παραδείγματα και προτάσεις με δραστηριότητες που θα βοηθήσουν τα παιδιά αλλά και τους γονείς στην υιοθέτηση υγιών στάσεων και συμπεριφορών.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος  www.oral-health.gr καθώς και στα τηλέφωνα: 210 7243950 και 210 7298193. Το νέο αυτό πρόγραμμα, εντάσσεται στο «Πρόγραμμα Προαγωγής και Καταγραφής της Στοματικής Υγείας του Ελληνικού Πληθυσμού» της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας που υλοποιείται από το 2001 με τη χορηγία της Colgate.

 

«Δείτε όλα τα άρθρα της κατηγορίας Αγωγή Στοματικής Υγείας με τη Βιωματική Μέθοδο
 
Σχόλια Χρηστών
     
Σχόλια Γράψτε το δικό σας σχόλιο...
ΣχόλιαΚωδικός ασφαλείας

Εισάγετε τα γράμματα της εικόνας